marți, 17 iulie 2012

Sfaturi pentru o sanatate buna pe timpul verii

Sfaturi de vara ! 

  1. Chiar daca e vara nu-ti punde catelul si verestel de aerul contitionat !
Câinii cu blana scurtă și cei cu oasele craniene subțiri au risc ridicat de insolație, iar bulldogii și câinii grași pot face ușor șoc hipertermic, susține medicul verinar Radu Ionescu, de la cabinetul Isravet, din București. Specialistul ne oferă o serie de recomandări utile pentru ca patrupedele să se mențină sănătoase pe vreme călduroasă.

Ce caini suporta cel mai greu caldura ? 

  • Bulldogii englezi și francezi sunt printre cei mai sensibili câini pe timpul verii. O temperatură de peste 22-23 de grade Celsius poate fi prea ridicată pentru confortul lor, cauzându-le șoc hipertermic.


  • Vulnerabili sunt și câinii negri, dar și cei grași ori cu masa musculară mare, pentru că se supraîncălzesc repede. Unii câini pot să facă șoc hipertermic în intervale extrem de scurte, adică în câteva minute.Simptomele sunt salivația puternică și respirația rapidă. În acel moment, trebuie să turnăm apă pe el, mai ales în zona capului și a gâtului.

Depinde și de cât de cald e afară și de cât de umed e aerul, de curenții de aer. Cu cât aerul e mai uscat, cu atât câinii suportă mai bine căldura. E bine de știut: câinii nu transpiră, iar pierderea căldurii se face la nivelul respirație.
  • Rasele de talie mică, cele cu botul lung, câinii cu blana albă suportă temperaturi foarte mari, de peste 30 de grade Celsius. În categoria asta intră ogarii, bracii, bichonii, cockerii, canișii etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu